FREE SHIPPING on over ORDERS 75 EURO. 15% OFF on ALL PRODUCTS, PROMO CODE: #FashionEurope. SHOP NOW

30-08-22

Find din unikke tøjstil

I min familie er der i årenes løb købt – og brugt - ufatteligt meget tøj og beklædning. Noget kan minde om hinanden, andet er vidt forskelligt. Selvom vi selvfølgelig påvirker hinanden, er det dog interessant at se, hvor forskelligt vi alligevel klæder os.

Blog-billede

Når jeg kigger i mit eget klædeskab finder jeg nogle bukser, der er så slidt, at de er ved at falde fra hinanden. I det samme skab kan jeg finde andre bukser, der kun er brugt en enkelt gang eller to, og ligger med de samme pressefolder som da jeg købte dem. Fælles for begge er, at jeg havde samme forventning til at jeg ville komme til at bruge begge tit.

Med årene er jeg blevet bedre til at spotte det tøj, jeg kommer til at slide op, og at fravælge det tøj, som med stor sandsynlighed kommer til at ligge ubrugt hen i skabet. Den her skjorte bruger jeg tit.

Tøj skal passe lige til mig, unik som jeg er. Tøj skal signalere at jeg er unik, og derfor skal det også være unikt. Derfor kan jeg lide tøj, der signalerer andet end blot beklædning. Det må gerne sende et signal, både i udtryk og ord. Se for eksempel på vores kjoler med håndmalede motiver og digte, hvordan det kommer til udtryk. Og vælg med omhu det tøj, der passer til dig, unik som du er, i webshoppen.

21-07-22

Her kan I se, hvad vi er i proces omkring.

Lige nu ser vi frem mod Formland august 2022, hvor vi har mulighed for at præsentere vore nye ideer.

30/9 2021

Gennem noget tid har Maanifest - Majbrith og jeg - overført elementer, momenter eller små detaljer fra vores malerier og digte til kjoler, skjorter eller bukser. Vi har fået de forskellige styles produceret på en systue i Indien. Når vi modtager kjolerne, skjorterne og bukserne går vores arbejde i gang. Så maler vi ”tidslen, margueritten eller kløverblomsten på tøjet og tilsætter også de forskellige styles et kort digt. Vi varmebehandler tøjet, så vi er sikre på, at detaljerne ikke forsvinder eller krakelerer ved vask.  

Vi håber sådan, at I vil synes godt om vores tøjs forskellige udtryk.

 

12/9 2021

Det danske efterår har vist sig fra sin smukkeste side. Temperaturen i september har ind til videre været enestående. Vi klager ikke ????, men nyder alle de stråler, vi kan trække ud af solen.

Nogle gange bliver efteråret fulgt af en mental tristhed og træthed - især når de lyse timer svinder, og vi mærker, at mørket langsomt sniger sig ind i vores dagligdag.   

Vi skal huske at fokusere og være optimistiske. Digtet handler om, hvordan individet kan være fanget i sit eget univers. Heldigvis er der mod slutningen et du, som formår at løsne det lyriske jegs tankespind.

 

Tankespind  

Samtalen mangler de enkle ord

du lægger gloser på gavebord  

 

 

Skridtene truer min ensomhed

ord

reduceres og kastes mod bred

 

 

Brutalt, metodisk går døren op

følelser

flettes og bringes til stop

 

 

Hjertet kan rumme et paradoks

du

løsner haspen med kærlighedsvoks

 

God uge ????

6/9 2021

Plakatserien ”På vej” fokuserer på, hvordan vi hele tiden er på vej mod et eller andet.  

På vej hjem

 

Når travlheden finder

sin kulmination,

blir’ hverdagens minder

en særlig fusion.

 

For skoven kan vokse

sig mægtig og stor, 

og sindet kan bokse

med alt det, som gror. 

 

Men Narnia viser

dets lands stoppested,

og roen beviser

en afklarethed.

 

For nordlys kan skabe

en livsmelodi

og sammen genskabe

en stor symfoni.

30/8 2021

Den sidste måned har været helt utrolig. Oplevelsesrygsækken er blevet fyldt helt op, og vi er dybt taknemmelige for de erfaringer, vi er blevet beriget med.
Vores lille firma, Maanifest, har bevæget sig ind i flere menneskers bevidsthed. Vi har mødt utrolig mange mennesker, som har kommenteret vores arbejde og givet os input til, hvordan vi kan udvide vores designhorisont. Tusind tak.

 

28/7 - 2021

August 2021 skal vi på Formland i Herning: NORDENS MEST INSPIRERENDE INTERIØR- & DESIGNMESSE 19. - 22. august 2021. Maanifest har en stand i afdelingen ”Creators community”. Majbrith og jeg har gennem det sidste år udviklet Maanifest på forskellige parametre. Vi har fokuseret på vores udgangspunkt ”at kombinere billed- og ordkunst” … og vi har skabt universer, hvor det visuelle har været et bærende princip.

Vejkantsblomsterne troner. De står i pomp og pragt og formår at være både skrøbelige og robuste på samme tid. Hensigten er at lave 12 plakater, som hver er koblet op på en måned. Oktobermaleriet er en tidsel: 

På billederne er teksterne komprimeret ned til minimale enheder. Digtet, som er skrevet til maleriet, lyder:

Hjertet slår på store trommer

og forbliver overdommer

når jeg søger ud at skue

fra mit ly i hvilens bue

 

Tegn på fred og gode gaver

fylder i de små enklaver

blinde gyder, torn og krat

kan i hjertet gribe fat

 

Frisind som en sagte susen

kan ej knuge hjerteslusen  

kærligheden ta´r ej fejl

den er mærket med et segl.

 

På billedet er digtets to sidste linjer håndskrevet: Kærligheden ta´r ej fejl, den er mærket med et segl.

 

22/7 - 2021

Den første plakatserie hedder ”Jeg samler på …”, den næste hedder “På vej …” og den, vi arbejder med i øjeblikket, hedder ”Vejkanten …”. Vi kan godt lide at fokusere på små detaljer, små pudsigheder eller nogle enkeltheder, som måske kan virke ubetydelige, men alligevel spiller en særlig rolle ????. Sammenhængen mellem kunstplakaternes titler er på vej til at danne en ordkrans: ”Jeg samler på - På vej - Vejkanten”… så selvom vi slet ikke er kommet i mål endnu med plakatserien ”Vejkanten”, arbejder tankerne med, hvad titlen på den næste serie skal være…

Skriv endelig en personlig besked, hvis du vil give os en idé ????

19/7 - 2021

Med Maanifest fik vi mulighed for at udstille vores plakater. Serien ”Jeg samler på” fik bl.a. lov til at hænge på Innovatoriet i Herning, Møldahlgaard Galleri på Thyholm og Sandkås Badehotel på Bornholm. Vi har været uendelig glade for den velvillighed og venlighed, vi har mødt.

På et tidspunkt gik en af plakaterne i stykker, og jeg kom til at tænke på, at det kunne være sjovt at eksperimentere: klippe, klistre, sætte elementerne sammen på nye måder og på andre underlag. Derfor blev ideen født med at sætte billed- og ordkunst på t-shirts.   

 

Motivet blev hentet fra plakaten ”Jeg samler på ord”. Teksten lyder:

Jeg samler på ord.

Ord kan slå

en trille… rille… ille …ile…

11/7 -2021

Jeg samler på” blev titlen på vores samling. Der blev i alt lavet 8 plakater.

”Jeg samler på ord … lyde … billeder … tegn … tanker … lys … mening … tid”.

Alle teksterne er skrevet i genren kortprosa. Det er fiktion, men naturligt inspireret af noget fra den virkelige verden. Ved kortprosaer taler man om de tre k’er, så teksten er kortfattet, koncentreret og kompleks. K’erne viser sig tydeligt i "Jeg samler på - teksterne". De er komprimerede ned til få enheder, så der må tolkes mellem linjerne.

Her er teksten til "Jeg samler på lys": 

Lys!

Lys i mørke! For hvor din skat er, vil også dit hjerte være.

Kom lys, kom sol, kom varme. Kom liv, kom tro.

Kom ud af dit fængsel, kom ind i mit liv. Spring ud, løb væk, flygt. Følg mig.

Ingen møl eller rust skal fortære dig.

Der er lysere her, bliv ikke væk. Kom her. Kom.

Gå!

Jeg samler på lys…  

Nogen vil måske tænke, at teksten er fór komprimeret. Det er en smagssag, men forhåbentlig kan den et eller andet :) Majbrith lavede dette fine, fine maleri til. Jeg er vild med det!  

9/7 - 2021

Dette maleri sendte Majbrith. Jeg blev helt paf. Hun formåede at skabe en stemning i maleriet, som jeg kunne genkende fra teksten.  

Alle de ord, som jeg havde beskrevet i ”Jeg samler på ord”, illustrerede hun som bobler. Sæbebobler, luftkasteller eller krystalkugler. Det var interessant at beskue, fordi det fungerede som en form for collage med både luftighed og intensitet. Hver lille boble havde sin egen historie.

Telefonmasterne i baggrunden kender jeg rigtig godt fra mit barndomshjem. De stod tæt ved min families gård, så.. at de skulle være en del af maleriet, var en stor glæde. Betydningen i billedet kombineret med teksten kan pege i mange retninger.

Måske er de livliner eller måske er de en vej ud? Tja.. :) 

 

8/7 -2021

Maanifest opstod i et kreativt samarbejde mellem MAjbrith og ANIta - og heraf blev navnet MAANifest etableret; en kombination af vores navne.

I udgangspunktet var vi optaget af at skrive og male. Det var en ”fritidsaktivitet”, som vi kunne kombinere med vores hovederhverv, som var at være lærere på MkF i Herning.

Vi var optaget af at fusionere vores tekster og billeder. Altså skabe multimodaliteter.

Denne tekst gav jeg Majbrith og spurgte, ”Vil du ikke male et billede til den?”

 

Jeg samler på ord

Jeg samler på ord inde i min hjerne. De må gerne være sjove og skøre - men helst ikke farlige og slet ikke bandeord. Dem kan jeg ikke li’. Gerne de forfinede, dem der lyder godt og smager godt, og dem der bare er der. De små og forsigtige, dem vi springer over, og dem vi overser eller slet ikke ser. Dem der kan sige en lyd - dem der er en lyd eller dem, der ingen lyd har, men bare en tanke, som forsvinder ud i det blå.

De vældige versalier - DU SKAL, DU MÅ, DU SKAL, DU MÅ - IKKE - de er så store, så jeg bliver lille. Men store ord kan slå en trille… rille… ille …ile…

Ile afsted i fuld fart. De kan komme så hurtigt, at jeg ikke kan følge med. Så sidder de bare inde i min hjerne og bliver til bobler, der forsvinder. Puf. 

Men så kommer de igen. Alle ordene. De vrimler frem fra alle deres skjulesteder. De har ligget på lur, klar til kamp? De kommer i et mylder - de støder ind i hinanden - skubber og slår og fægter, for de vil gerne være der.. alle sammen. Virvar.

Sikke noget uorden. Kom på række. Et ad gangen… ellers forstår jeg jer ikke. Alle I små ord. 

6/7 - 2021

Vi har besluttet, at webshoppen skal have en blog.

Man kan kalde det et refleksionsrum. Et sted, hvor Majbriths billeder og mine tekster kan blive udfoldet i vores ”fælles tredje”. Det vil sige et sted, hvor vi samler nogle af de tanker og ideer, der har båret vores kunstplakater derhen, hvor de er landet.

I some-universet er vi ret uerfarne, men vi vil bruge platformene til at udbrede det, vi er optaget af. Vi vil gerne skabe kunst; både i det konkrete format, hvor Majbrith kreerer malerier, og jeg laver ordkunst, men også i et abstrakt format, hvor vi kaster tanker og ideer op i luften og ser, hvor og hvordan de lander. Begge dele i en udstrækning forbundet med både ydmyghed og usikkerhed.

OG

Det er netop essensen i vores arbejde. Vi springer ud i det på trods af den ambivalenthed som naturligt fylder.

Vi gør det… 

 

Blog om kunst og litteratur - og det midt imellem

Så er den nye hjemmeside gået i luften - glæder os til vise alle vores nye ting her på siden i den kommende tid

Boxed:

Sticky Add To Cart:

Font:

Call Our Store

+4550710887

[email protected]

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00